Baanstatus

Baan

Qualifying

Buggy’s

Trolleys

Drivingrange

Puttinggreen

Datum

25/08/2019
Aanvullende Informatie

Baansluiting

zondag, 25 augustus: baanwandeling, hole 1 gesloten van 10.45 tot 11.45

Laatste nieuws

Beste buren nemen als goede vrienden afscheid van elkaar

Dorhout Mees wint bokaal, maar de cup blijft bij Golfresidentie Twee beste buren die een ...
Verder Lezen

Wereldreizigers na zeiltocht van tien jaar behouden thuis

Na een zeiltocht die meer dan tien jaar heeft geduurd zijn Gerrit en Anne-Mieke Weijers ...
Verder Lezen

Nieuwe uitbater De Vier Seizoenen tekent overeenkomst met VvE

Nieuwe uitbater Peter Zandvliet (tweede van rechts) van De Vier Seizoenen heeft donderdagavond de overeenkomst ...
Verder Lezen

Wedstrijdcommissie maakt kampioenschap Strokeplay stuk aantrekkelijker

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH De wedstrijdcommissie die in het weekeinde van 31 augustus ...
Verder Lezen

Coin-check vriendengroep Kabul Cup doet drie spelers de das om

TEKST HANS DE JONGH | FOTO'S LILIAN MULDER Bij een coin-check tijdens de elfde editie ...
Verder Lezen

Spanning bij HypotheekNet Maandbeker naar hoogtepunt

TEKST HANS DE JONGH | FOTO JAN BOERSMA De spanning om de titel bij de ...
Verder Lezen

De geschiedenis van de golfclub in een notendop

De golfclub van de Golfresidentie onderscheidt zich van veel andere verenigingen vooral door de unieke combinatie van wonen en golfen. De bewoners van het park zijn met hun mandelig eigendomsrecht niet alleen mede-eigenaar van de baan maar hebben ook recht op twee speelrechten. Deze constructie, ontwikkeld naar Amerikaans voorbeeld en uniek in Europa, resulteert niet alleen in een stabiel ledenbestand maar zorgt ook voor een levendig verenigingsleven.

Die vereniging werd, bij wijze van spreken, opgericht aan de keukentafel van een van de eerste bewoners van het park. De baan was weliswaar op de tekentafel klaar, maar nog lang niet alle holes waren aangelegd of speelbaar toen voor het eerst clubkampioenschappen werden gehouden. Dat gebeurde soms over niet meer dan acht holes. Die werden dan een aantal maal gelopen.

Het was de tijd waarin de sociale kant van het verenigingsleven zich ontwikkelde in een oude, traditionele Flevolandse aardappelloods die tussen de holes 8 en 9 oprijst en tot op de dag van vandaag dienst doet als werk- en opslagruimte van het greenkeepersgilde. Het was het domein van de club waar de oude elite nog wel eens naar terugverlangt. Voor de nieuwbakken leden is dit niet meer of minder dan een stukje geschiedenis dat zij maar moeilijk kunnen plaatsen.

De komst van het nieuwe clubhuis bij de ingang van het park markeerde enerzijds vlijmscherp het einde van een bijna provisorisch tijdperk en anderzijds het begin van een moderne toekomst. De golfbaan kreeg van de NGF de gevierde A-status en de golfclub kon zich opmaken om onderdeel te worden van de landelijke competitie van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie.

De tijd dat leden door weer en wind naar de voormalige shop moesten rijden, gevestigd in een container, om zich op een aan de etalage bungelend formulier in te schrijven voor een wedstrijd, ligt ver achter ons. De mogelijkheid om je van huis uit aan te melden voor een wedstrijd was de volgende stap in de aanpassing aan eigentijdse ontwikkelingen. De club doet op diverse niveaus mee aan de landelijke competitie, is vertegenwoordigd bij regionale wedstrijden, organiseert golfevenementen, heeft een veelbelovend jeugdprogramma op de rails staan en verwelkomt ook niet-leden met open armen.

Baanonderhoud

Wanneer wordt er gespeeld

golf residentie dronten wedstrijden

Lees hem nu