Baanstatus vanaf 09.00 uur

Baan

Hole 1 T/m 9

Hole 10 T/m 18

Qualifying

Buggy’s

Trolleys

Drivingrange

Puttinggreen

Bal Plaatsen

Datum

12/12/2019
Aanvullende Informatie

Buggy’s en trolleys alleen op de paden.
Baansluiting

Geen berichten gevonden.

Laatste nieuws

NGF levert nu al Q-tabellen aan voor de nieuwe combinaties ‘9 holes Dubbel’

TEKST HANS DE JONGH Veel sneller dan verwacht heeft de NGF de tabellen aangeleverd voor ...
Verder Lezen

Verbaasde reacties op beregeningsinstallatie die aan staat

Een niet-alledaags beeld in de baan vandaag en gisteren in deze toch al (te) natte ...
Verder Lezen

Arie den Ouden beoogd bestuurslid voor marketing en communicatie

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH In de algemene voorjaarsledenvergadering van de golfclub van 16 ...
Verder Lezen

‘Mooie indelingen voor 9 teams in NGF-competitie van 2020’

TEKST HANS DE JONGH De poule-indeling die de NGF bekend heeft gemaakt voor de competitie ...
Verder Lezen

Indrukwekkend boek van Guus Calis over ontstaan van golfsport

TEKST HANS DE JONGH Het boek dat Guus Calis heeft geschreven om een wetenschappelijk gefundeerd ...
Verder Lezen

Baan is komende vier maanden niet meer qualifying

De baan is tot 1 april 2020 niet meer qualifying. Dat besluit is door de ...
Verder Lezen

De geschiedenis van de golfclub in een notendop

De golfclub van de Golfresidentie onderscheidt zich van veel andere verenigingen vooral door de unieke combinatie van wonen en golfen. De bewoners van het park zijn met hun mandelig eigendomsrecht niet alleen mede-eigenaar van de baan maar hebben ook recht op twee speelrechten. Deze constructie, ontwikkeld naar Amerikaans voorbeeld en uniek in Europa, resulteert niet alleen in een stabiel ledenbestand maar zorgt ook voor een levendig verenigingsleven.

Die vereniging werd, bij wijze van spreken, opgericht aan de keukentafel van een van de eerste bewoners van het park. De baan was weliswaar op de tekentafel klaar, maar nog lang niet alle holes waren aangelegd of speelbaar toen voor het eerst clubkampioenschappen werden gehouden. Dat gebeurde soms over niet meer dan acht holes. Die werden dan een aantal maal gelopen.

Het was de tijd waarin de sociale kant van het verenigingsleven zich ontwikkelde in een oude, traditionele Flevolandse aardappelloods die tussen de holes 8 en 9 oprijst en tot op de dag van vandaag dienst doet als werk- en opslagruimte van het greenkeepersgilde. Het was het domein van de club waar de oude elite nog wel eens naar terugverlangt. Voor de nieuwbakken leden is dit niet meer of minder dan een stukje geschiedenis dat zij maar moeilijk kunnen plaatsen.

De komst van het nieuwe clubhuis bij de ingang van het park markeerde enerzijds vlijmscherp het einde van een bijna provisorisch tijdperk en anderzijds het begin van een moderne toekomst. De golfbaan kreeg van de NGF de gevierde A-status en de golfclub kon zich opmaken om onderdeel te worden van de landelijke competitie van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie.

De tijd dat leden door weer en wind naar de voormalige shop moesten rijden, gevestigd in een container, om zich op een aan de etalage bungelend formulier in te schrijven voor een wedstrijd, ligt ver achter ons. De mogelijkheid om je van huis uit aan te melden voor een wedstrijd was de volgende stap in de aanpassing aan eigentijdse ontwikkelingen. De club doet op diverse niveaus mee aan de landelijke competitie, is vertegenwoordigd bij regionale wedstrijden, organiseert golfevenementen, heeft een veelbelovend jeugdprogramma op de rails staan en verwelkomt ook niet-leden met open armen.

Baanonderhoud

Wanneer wordt er gespeeld

golf residentie dronten wedstrijden

Lees hem nu