Baanstatus

Baan
Qualifying
Buggy's
Trolleys
Drivingrange
Puttinggreen
Bal Plaatsen
Datum
20/02/2019
Aanvullende Informatie
Baansluiting

donderdag 21 februari: Senioren wintercompetitie Hole 1 gesloten van 10.00 tot 12.20 en hole 10 gesloten van 11.30 tot 13.50

Laatste nieuws

Hoofdgreenkeeper Gerben de Kievit fietst zes keer Alpe d’Huez op voor KWF

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH Hoofdgreenkeeper Gerben de Kievit doet dit jaar samen met ...
Verder Lezen

Zondag laatste afhaalmogelijkheid voor pasjes en nieuw regelboekje

Komende zondag organiseert de ledenadministratie de laatste mogelijkheid voor niet op de Golfresidentie wonende leden ...
Verder Lezen

Nog plaatsen vrij op 2de NGF regelavond

TEKST: Ed Visch Voor de 2de informatiebijeenkomst over de nieuwe golfregels zijn nog plaatsen beschikbaar ...
Verder Lezen

Nieuwe opzet marshalorganisatie; marshal krijgt meer autoriteit

TEKST HANS DE JONGH De marshalorganisatie op de Golfresidentie wordt aangepast aan de gewijzigde omstandigheden ...
Verder Lezen

De Dronten Open Amateur Golftour gaat voor het eerst over twee banen

TEKST HANS DE JONGH De Drontense editie van de Open Amateur Golftour gaat voor het ...
Verder Lezen

Bestuur golfclub publiceert document met spelregels voor Fair Play

TEKST HANS DE JONGH Het bestuur van de golfclub heeft een document gepubliceerd met spelregels ...
Verder Lezen

De geschiedenis van de golfclub in een notendop

De golfclub van de Golfresidentie onderscheidt zich van veel andere verenigingen vooral door de unieke combinatie van wonen en golfen. De bewoners van het park zijn met hun mandelig eigendomsrecht niet alleen mede-eigenaar van de baan maar hebben ook recht op twee speelrechten. Deze constructie, ontwikkeld naar Amerikaans voorbeeld en uniek in Europa, resulteert niet alleen in een stabiel ledenbestand maar zorgt ook voor een levendig verenigingsleven.

Die vereniging werd, bij wijze van spreken, opgericht aan de keukentafel van een van de eerste bewoners van het park. De baan was weliswaar op de tekentafel klaar, maar nog lang niet alle holes waren aangelegd of speelbaar toen voor het eerst clubkampioenschappen werden gehouden. Dat gebeurde soms over niet meer dan acht holes. Die werden dan een aantal maal gelopen.

Het was de tijd waarin de sociale kant van het verenigingsleven zich ontwikkelde in een oude, traditionele Flevolandse aardappelloods die tussen de holes 8 en 9 oprijst en tot op de dag van vandaag dienst doet als werk- en opslagruimte van het greenkeepersgilde. Het was het domein van de club waar de oude elite nog wel eens naar terugverlangt. Voor de nieuwbakken leden is dit niet meer of minder dan een stukje geschiedenis dat zij maar moeilijk kunnen plaatsen.

De komst van het nieuwe clubhuis bij de ingang van het park markeerde enerzijds vlijmscherp het einde van een bijna provisorisch tijdperk en anderzijds het begin van een moderne toekomst. De golfbaan kreeg van de NGF de gevierde A-status en de golfclub kon zich opmaken om onderdeel te worden van de landelijke competitie van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie.

De tijd dat leden door weer en wind naar de voormalige shop moesten rijden, gevestigd in een container, om zich op een aan de etalage bungelend formulier in te schrijven voor een wedstrijd, ligt ver achter ons. De mogelijkheid om je van huis uit aan te melden voor een wedstrijd was de volgende stap in de aanpassing aan eigentijdse ontwikkelingen. De club doet op diverse niveaus mee aan de landelijke competitie, is vertegenwoordigd bij regionale wedstrijden, organiseert golfevenementen, heeft een veelbelovend jeugdprogramma op de rails staan en verwelkomt ook niet-leden met open armen.

Baanonderhoud

Wanneer wordt er gespeeld

golf residentie dronten wedstrijden

Lees hem nu