Baanstatus

Baan

Qualifying

Buggy’s

Trolleys

Drivingrange

Puttinggreen

Bal Plaatsen

Datum

14/10/2019
Aanvullende Informatie

Hole 10 t/m 18 gesloten. Hole 1 t/m 9 open. Buggy’s en trolleys alleen op de paden.
Baansluiting

dinsdag 15 oktober: Dames Inloop Ringer Score Inloop holes 1-9. Spelers starten vanaf 11.00 tot 12:00 De baan blijft open, maar het is misschien drukker dan anders..

Laatste nieuws

‘Buitencategorie’ wint voor derde keer clubkampioenschap Greensome

     TEKST EN FOTO'S HANS DE JONGH Niet zozeer omdat Danny de Busser en ...
Verder Lezen

Clubkampioenschap Greensome speelt zich af op eerste lus

TEKST HANS DE JONGH Het clubkampioenschap Greensome dat dit weekeinde wordt gehouden, speelt zich af ...
Verder Lezen

Senioren verloten tien exclusieve wintermutsen van de Golfresidentie

Ter gelegenheid van de afsluiting van de zomercompetitie van de senioren hebben tien leden tijdens ...
Verder Lezen

Evert van der Poel bewijst zijn klasse en wint de seniorencompetitie

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH Evert van der Poel heeft met het winnen van ...
Verder Lezen

Finalewedstrijd seniorencompetitie afgelast

De finalewedstrijd van de seniorencompetitie is afgelast, nadat de hoofdgreenkeeper vanmorgen besloot om de tweede ...
Verder Lezen

Van Wonderen Cup 2019 gaat naar Alma van Wilgenburg

        Van Wonderen sponsort volgend jaar opnieuw de dameswedstrijden TEKST EN FOTO'S HANS ...
Verder Lezen

De geschiedenis van de golfclub in een notendop

De golfclub van de Golfresidentie onderscheidt zich van veel andere verenigingen vooral door de unieke combinatie van wonen en golfen. De bewoners van het park zijn met hun mandelig eigendomsrecht niet alleen mede-eigenaar van de baan maar hebben ook recht op twee speelrechten. Deze constructie, ontwikkeld naar Amerikaans voorbeeld en uniek in Europa, resulteert niet alleen in een stabiel ledenbestand maar zorgt ook voor een levendig verenigingsleven.

Die vereniging werd, bij wijze van spreken, opgericht aan de keukentafel van een van de eerste bewoners van het park. De baan was weliswaar op de tekentafel klaar, maar nog lang niet alle holes waren aangelegd of speelbaar toen voor het eerst clubkampioenschappen werden gehouden. Dat gebeurde soms over niet meer dan acht holes. Die werden dan een aantal maal gelopen.

Het was de tijd waarin de sociale kant van het verenigingsleven zich ontwikkelde in een oude, traditionele Flevolandse aardappelloods die tussen de holes 8 en 9 oprijst en tot op de dag van vandaag dienst doet als werk- en opslagruimte van het greenkeepersgilde. Het was het domein van de club waar de oude elite nog wel eens naar terugverlangt. Voor de nieuwbakken leden is dit niet meer of minder dan een stukje geschiedenis dat zij maar moeilijk kunnen plaatsen.

De komst van het nieuwe clubhuis bij de ingang van het park markeerde enerzijds vlijmscherp het einde van een bijna provisorisch tijdperk en anderzijds het begin van een moderne toekomst. De golfbaan kreeg van de NGF de gevierde A-status en de golfclub kon zich opmaken om onderdeel te worden van de landelijke competitie van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie.

De tijd dat leden door weer en wind naar de voormalige shop moesten rijden, gevestigd in een container, om zich op een aan de etalage bungelend formulier in te schrijven voor een wedstrijd, ligt ver achter ons. De mogelijkheid om je van huis uit aan te melden voor een wedstrijd was de volgende stap in de aanpassing aan eigentijdse ontwikkelingen. De club doet op diverse niveaus mee aan de landelijke competitie, is vertegenwoordigd bij regionale wedstrijden, organiseert golfevenementen, heeft een veelbelovend jeugdprogramma op de rails staan en verwelkomt ook niet-leden met open armen.

Baanonderhoud

Wanneer wordt er gespeeld

golf residentie dronten wedstrijden

Lees hem nu