Baanstatus

Baan
Qualifying
Buggy's
Trolleys
Drivingrange
Puttinggreen
Bal Plaatsen
Datum
19/12/2018
Aanvullende Informatie
Baansluiting
Geen berichten gevonden.

Laatste nieuws

Clubhuis De Vier Seizoenen na 24 december weekje dicht

Clubhuis De Vier Seizoenen gaat van 25 tot en met 30 december een weekje dicht ...
Verder Lezen

Bevers ‘zagen’ opnieuw met groot gemak wilgen om langs palingtocht

TEKST HANS DE JONGH | FOTO BERTUS DEN HAAN Langs de palingtocht bij hole 4 ...
Verder Lezen

Regel- en handicapcommissie organiseert info-avonden nieuwe golfregels

DOOR ED VISCH, VOORZITTER REGEL- EN HANDICAPCOMMISSIE Per 1 januari 2019 wijzigt een groot aantal ...
Verder Lezen

Opnieuw groepstraining; nu voor fairwayslagen en approaches

TEKST HANS DE JONGH Aan het eind van de eerste week van januari volgend jaar ...
Verder Lezen

Ballentegoed updaten niet mogelijk tussen kerst en eerste week januari

Wie tussen kerst en de eerste week van januari gebruik wil maken van de drivingrange ...
Verder Lezen

Tevreden VvE-bestuur trakteert greenkeepers op kerstpakket

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH Een tevreden bestuur van de Vereniging van Eigenaren heeft ...
Verder Lezen

Keukentafel en aardappelschuur: bakermat van golfclub

De golfclub van de Golfresidentie onderscheidt zich van veel andere verenigingen vooral door de unieke combinatie van wonen en golfen. De bewoners van het park zijn met hun mandelig eigendomsrecht niet alleen mede-eigenaar van de baan maar hebben ook recht op twee speelrechten. Deze constructie, ontwikkeld naar Amerikaans voorbeeld en uniek in Europa, resulteert niet alleen in een stabiel ledenbestand maar zorgt ook voor een levendig verenigingsleven.

Die vereniging werd, bij wijze van spreken, opgericht aan de keukentafel van een van de eerste bewoners van het park. De baan was weliswaar op de tekentafel klaar, maar nog lang niet alle holes waren aangelegd of speelbaar toen voor het eerst clubkampioenschappen werden gehouden. Dat gebeurde soms over niet meer dan acht holes. Die werden dan een aantal maal gelopen.

Het was de tijd waarin de sociale kant van het verenigingsleven zich ontwikkelde in een oude, traditionele Flevolandse aardappelloods die tussen de holes 8 en 9 oprijst en tot op de dag van vandaag dienst doet als werk- en opslagruimte van het greenkeepersgilde. Het was het domein van de club waar de oude elite nog wel eens naar terugverlangt. Voor de nieuwbakken leden is dit niet meer of minder dan een stukje geschiedenis dat zij maar moeilijk kunnen plaatsen.

De komst van het nieuwe clubhuis bij de ingang van het park markeerde enerzijds vlijmscherp het einde van een bijna provisorisch tijdperk en anderzijds het begin van een moderne toekomst. De golfbaan kreeg van de NGF de gevierde A-status en de golfclub kon zich opmaken om onderdeel te worden van de landelijke competitie van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie.

De tijd dat leden door weer en wind naar de voormalige shop moesten rijden, gevestigd in een container, om zich op een aan de etalage bungelend formulier in te schrijven voor een wedstrijd, ligt ver achter ons. De mogelijkheid om je van huis uit aan te melden voor een wedstrijd was de volgende stap in de aanpassing aan eigentijdse ontwikkelingen. Vandaag de dag kunnen ook onze leden hun handicapresultaten invoeren en aflezen op apps op de smartphone of thuis achter de computer.

De club doet op diverse niveaus mee aan de landelijke competitie, is vertegenwoordigd bij regionale wedstrijden, organiseert golfevenementen waaraan ook het lokale bedrijfsleven of greenfeespelers kunnen meedoen, heeft een veelbelovend jeugdprogramma op de rails staan en promoot de baan sinds een aantal jaren ook nadrukkelijk voor niet-leden.

Baanonderhoud

Wanneer wordt er gespeeld

golf residentie dronten wedstrijden

Lees hem nu