Baanstatus

Baan
Qualifying
Buggy's
Trolleys
Drivingrange
Puttinggreen
Datum
15/08/2018
Baansluiting
In verband met de Seniorendag zijn hole 1 en hole 10 gesloten van 10.00u tot 14.15u

Laatste nieuws

Cocky de Broekert en Dries van der Schuyt prolongeren titel bij senioren

   Bertus den Haan en Dries van der Schuyt spelen sudden death op hole 1 ...
Verder Lezen

Golfclub houdt ledenraadpleging over golfbaan, clubhuis en vrijwilligers

TEKST HANS DE JONGH Het bestuur van de golfclub heeft een ledenraadpleging uitgeschreven voor komende ...
Verder Lezen

Golfclub regelt met privacyverklaring bescherming persoonsgegevens

De golfclub heeft met het publiceren van een privacyverklaring een belangrijke stap gezet in de ...
Verder Lezen

Vlag tijdens baanwerkzaamheden zoveel als mogelijk op wintergreens

Er is de komende dagen werk in uitvoering op de baan. De greens worden belucht, ...
Verder Lezen

Captains van Ryder- en Solheim Cup hebben hun teams rond

  TEKST HANS DE JONGH | ILLUSTRATIES FERRY WOBMA De beide captains van de Ryder- ...
Verder Lezen

Inschrijving voor NGF-competitie 2019 gestart

Via de wedstrijdkalender, onder de datum van 30 september, kan men inschrijven om mee te ...
Verder Lezen

Een keukentafel en een aardappelschuur:

de bakermat van de golfclub

 

De golfclub van de Golfresidentie onderscheidt zich van veel andere verenigingen vooral door de unieke combinatie van wonen en golfen. De bewoners van het park zijn met hun mandelig eigendomsrecht niet alleen mede-eigenaar van de baan maar hebben ook recht op twee speelrechten. Deze constructie, ontwikkeld naar Amerikaans voorbeeld en uniek in Europa, resulteert niet alleen in een stabiel ledenbestand maar zorgt ook voor een levendig verenigingsleven.

Die vereniging werd, bij wijze van spreken, opgericht aan de keukentafel van een van de eerste bewoners van het park. De baan was weliswaar op de tekentafel klaar, maar nog lang niet alle holes waren aangelegd of speelbaar toen voor het eerst clubkampioenschappen werden gehouden. Dat gebeurde soms over niet meer dan acht holes. Die werden dan een aantal maal gelopen.

Het was de tijd waarin de sociale kant van het verenigingsleven zich ontwikkelde in een oude, traditionele Flevolandse aardappelloods die tussen de holes 8 en 9 oprijst en tot op de dag van vandaag dienst doet als werk- en opslagruimte van het greenkeepersgilde. Het was het domein van de club waar de oude elite nog wel eens naar terugverlangt. Voor de nieuwbakken leden is dit niet meer of minder dan een stukje geschiedenis dat zij maar moeilijk kunnen plaatsen.

De komst van het nieuwe clubhuis bij de ingang van het park markeerde enerzijds vlijmscherp het einde van een bijna provisorisch tijdperk en anderzijds het begin van een moderne toekomst. De golfbaan kreeg van de NGF de gevierde A-status en de golfclub kon zich opmaken om onderdeel te worden van de landelijke competitie van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie.

De tijd dat leden door weer en wind naar de voormalige shop moesten rijden, gevestigd in een container, om zich op een aan de etalage bungelend formulier in te schrijven voor een wedstrijd, ligt ver achter ons. De mogelijkheid om je van huis uit aan te melden voor een wedstrijd was de volgende stap in de aanpassing aan eigentijdse ontwikkelingen. Vandaag de dag kunnen ook onze leden hun handicapresultaten invoeren en aflezen op apps op de smartphone of thuis achter de computer.

De club doet met veel teams mee aan landelijke competitie, is vertegenwoordigd bij regionale wedstrijden, organiseert golfevenementen waaraan ook het lokale bedrijfsleven of greenfeespelers kunnen meedoen, heeft een veelbelovend jeugdprogramma op de rails staan en promoot de baan sinds een aantal jaren ook nadrukkelijk voor niet-leden.

Baanonderhoud

Wanneer wordt er gespeeld

golf residentie dronten wedstrijden

Lees hem nu