Baanstatus

Baan
Qualifying
Buggy's
Trolleys
Drivingrange
Puttinggreen
Datum
17/10/2018
Aanvullende Informatie
Baansluiting

donderdag 18 oktober is vanwege de seniorenwedstrijd hole 1 gesloten van 10.00 tot 12.20 uur en hole 10 van 11.30 tot 13.50 uur.

Laatste nieuws

De herfst die maar niet komen wilde….

       De herfst die maar niet komen wilde... maar HANS KRAMPS ziet wel degelijk dat ...
Verder Lezen

Seniorencommissie organiseert wedstrijd op shortgolfbaan Swifterbant

TEKST HANS DE JONGH | FOTO SCREENSHOT De seniorencommissie van de Golfresidentie gaat een wedstrijd ...
Verder Lezen

Getalenteerde nieuwkomer Jan Mijnders wint seniorencompetitie

Uitgebreid Grieks buffet 'lekkerder dan bij de Griek zelf' TEKST EN FOTO HANS DE JONGH ...
Verder Lezen

Nieuwe jeugdleden slagen met vlag en wimpel voor regelexamen

Zes nieuwe jeugdleden hebben met vlag en wimpel hun regelexamen gehaald en konden een door ...
Verder Lezen

Yvonne van Someren wint Van Wonderen Cup

Yvonne van Someren heeft de Van Wonderen Cup 2018 gewonnen. Zij sloot de damescompetitie bovendien ...
Verder Lezen

Golfclub eindigt in middenmoot bij Rabobank Clubkas Campagne

De Rabobank Flevoland heeft in 2018 € 50.000 beschikbaar gesteld via haar Rabobank Clubkas Campagne ...
Verder Lezen

Keukentafel en aardappelschuur: bakermat van golfclub

 

De golfclub van de Golfresidentie onderscheidt zich van veel andere verenigingen vooral door de unieke combinatie van wonen en golfen. De bewoners van het park zijn met hun mandelig eigendomsrecht niet alleen mede-eigenaar van de baan maar hebben ook recht op twee speelrechten. Deze constructie, ontwikkeld naar Amerikaans voorbeeld en uniek in Europa, resulteert niet alleen in een stabiel ledenbestand maar zorgt ook voor een levendig verenigingsleven.

Die vereniging werd, bij wijze van spreken, opgericht aan de keukentafel van een van de eerste bewoners van het park. De baan was weliswaar op de tekentafel klaar, maar nog lang niet alle holes waren aangelegd of speelbaar toen voor het eerst clubkampioenschappen werden gehouden. Dat gebeurde soms over niet meer dan acht holes. Die werden dan een aantal maal gelopen.

Het was de tijd waarin de sociale kant van het verenigingsleven zich ontwikkelde in een oude, traditionele Flevolandse aardappelloods die tussen de holes 8 en 9 oprijst en tot op de dag van vandaag dienst doet als werk- en opslagruimte van het greenkeepersgilde. Het was het domein van de club waar de oude elite nog wel eens naar terugverlangt. Voor de nieuwbakken leden is dit niet meer of minder dan een stukje geschiedenis dat zij maar moeilijk kunnen plaatsen.

De komst van het nieuwe clubhuis bij de ingang van het park markeerde enerzijds vlijmscherp het einde van een bijna provisorisch tijdperk en anderzijds het begin van een moderne toekomst. De golfbaan kreeg van de NGF de gevierde A-status en de golfclub kon zich opmaken om onderdeel te worden van de landelijke competitie van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie.

De tijd dat leden door weer en wind naar de voormalige shop moesten rijden, gevestigd in een container, om zich op een aan de etalage bungelend formulier in te schrijven voor een wedstrijd, ligt ver achter ons. De mogelijkheid om je van huis uit aan te melden voor een wedstrijd was de volgende stap in de aanpassing aan eigentijdse ontwikkelingen. Vandaag de dag kunnen ook onze leden hun handicapresultaten invoeren en aflezen op apps op de smartphone of thuis achter de computer.

De club doet met veel teams mee aan landelijke competitie, is vertegenwoordigd bij regionale wedstrijden, organiseert golfevenementen waaraan ook het lokale bedrijfsleven of greenfeespelers kunnen meedoen, heeft een veelbelovend jeugdprogramma op de rails staan en promoot de baan sinds een aantal jaren ook nadrukkelijk voor niet-leden.

Baanonderhoud

Wanneer wordt er gespeeld

golf residentie dronten wedstrijden

Lees hem nu