In Golfclub

Foto boven: Winnaar Herman van Someren met sponsoren Nancy en Vincent Uhlenbeck. Foto links onder Robin van Schaik die bij de heren de Stablefordwedstrijd won en foto rechts Ching Man die bij de dames over de beste papieren bleek te beschikken.

   

Chris van den Brand sloeg op hole 11 een eagle. Hij kreeg daarvoor de eagle trofee uit handen van Nancy Uhlenbeck.

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Herman van Someren is winnaar geworden van de 17e door Interim Management Vincent Uhlenbeck BV gesponsorde putterwedstrijd. Hij had slechts 34 putts nodig om uit te holen, hetzelfde aantal waarmee Francis Balk deze klassieker vorig jaar won. Chris van den Brand sloeg tijdens de wedstrijd een eagle op hole 11. Hij werd daarvoor beloond met een speciale trofee.

Herman van Someren won de Odyssey White Hot OG #7S OS putter die de sponsor voor deze wedstrijd beschikbaar had gesteld en was daar uiteraard zeer blij mee. De sponsoren maakten van de wedstrijd een waar prijzenfestival. Behalve voor de top-5 van de putterwedstrijd waren er ook prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 bij de dames en heren van de Stablefordwedstrijd en voor de winnaars van de tweary en de neary.

De traditionele putterwedstrijd bestaat in feite uit twee wedstrijden, een Stablefordwedstrijd en een putterwedstrijd die vanaf de greens wordt gespeeld. Ed Visch werd tweede met 35 putts. Na een sudden death die op de puttinggreen werd geouden in aanwezigheid van enkele tientallen leden, werd Jari Noordhof derde, Mark Visch vierde en Kees Westland vijfde.

Ondanks enkele pittige regenbuien en bij vlagen een stormachtige wind werden opvallend hoge cijfers genoteerd bij de Stablefordwedstrijd. Dat had ook te maken, weten sommigen, met de prima condities in de baan. Zeven deelnemers aan de wedstrijd scoorden 40 of meer Stablefordpunten. Drie ’40-ers’ bij de heren zagen bij het prijzenfeest de VVV-waardebonnen van de sponsor zelfs aan hun neus voorbijgaan.

Dat laatste gold bij de heren zeker niet voor Robin van Schaik (hcp 17,4) die met 44 Stablefordpunten de absolute winnaar van de wedstrijd werd. Tweede werd hier Evert van der Poel (hcp 23.5) met 43 punten en derde Herman van Someren met 41 punten. Bij de dames werd met 40 punten Ching Man (hcp 23.6) eerste. Kitty Schipper (hcp 25.3) werd tweede met 37 punten en Natasja Hoegee (hcp 12.7) derde ook met 37 punten.