In Golfclub
   

Foto’s boven: de omgewaaide bomen in de tuin van D4S en een beeld van hole 1. Bij hole 10 werd een wilg neergemaaid die de toegang tot hole 10 blokkeert. Foto’s onder: het markante, bijna statige boompje langs hole 10 dat in zijn herfsttooi pracht en praal uitstraalde heeft eveneens de storm niet overleefd.

 

DOOR HANS DE JONGH

Vanwege de wat wordt genoemd zwaarste zomerstorm ooit is in de baan een aantal bomen omgewaaid maar zijn het vooral grotere, afgebroken takken die voor veel ongemak zorgen. Hoofdgreenkeeper Rob Stegeman schakelt extra personeel in om de baan zo snel mogelijk weer speelklaar te maken.

Woensdagmorgen besloot hij vanwege het door het KNMI afgegeven weeralarm code rood de baan te sluiten. Daarop nam ook de wedstrijdcommissie het besluit om de inloopcompetitie van woensdagavond af te gelasten. De seniorencompetitie van donderdag gaat niet door vanwege de opruimwerkzaamheden in de baan.

Code rood is de zwaarste alarmfase en komt in ons land weinig voor. De impact op de samenleving is de belangrijkste overweging om deze kleurcode af te geven, meldt het weerinstituut op haar website. Het KNMI heeft in de loop van de middag het weeralarm weer ingetrokken.

Op de Golfresidentie is een beperkt aantal bomen omgewaaid. Voornamelijk wilgen en populieren moesten het ontgelden. Ter hoogte van de witte afslagtee van hole 10 legde een wilg het loodje en blokkeerde de toegang tot de hole. Ook op andere plaatsen hadden bomen het moeilijk. Op hole 4 lagen vooral stukken boom in de baan. Bij de Winter werd een boom totaal ontworteld.

In de tuin van grand-café De Vier Seizoenen haalde de storm twee bomen onderuit. Bomen dragen in deze tijd van het jaar veel blad. Daardoor ontstaat relatief veel boom- en bladschade.