In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

De Koepel heeft vanmiddag in de laatste wedstrijd van de NGF-voorjaarscompetitie verhinderd dat het team van Bas Maatman naar de vierde klasse kon promoveren. De Koepel zette met 15-3 Hooge Graven op een zijspoor waardoor het alle wedstrijden winnend kon afsluiten en de hoogste score in de poule neerzette. Dronten, dat de afgelopen weken een wedstrijd minder won, had daardoor het nakijken en eindigde op een overigens zeer eervolle tweede plek.

Het Drontense team sloot de competitie af met het gastheerschap. Het had het lot daardoor niet meer in eigen hand en moest lijdzaam toezien hoe het spel van de tegenstander zich ontwikkelde. Er was weliswaar een redelijke kans om bovenaan de ranglijst te eindigen maar na het ochtendritueel met de dubbels was al duidelijk dat de kans daarop miniem was. De Koepel had maximaal gescoord hetgeen volgens captain Bas Maatman het einde van een illusie betekende.

Daarmee is het heren seniorenteam van de golfclub het enige van de zeven teams dat de beste uitslagen in de NGF-competitie heeft neergezet en zich als kampioen kon laten huldigen. Het team, dat bestaat uit Feike Greidanus (captain), Kees Westland, George Gerritsen, Jelle van der Veen, Marco Oussoren, Harbert Knottnerus, Rob van Dijk en Piet van der Sar, speelt de competitie volgend jaar in de derde klasse nadat het een groot aantal jaren op rij vierde klasse speelde.