In Golfclub

Beste leden.

Eerder hebben wij bericht dat Joke Kottman en later (partner) Dirk Kemp zich kandidaat hebben gesteld voor de functies van respectievelijk ‘penningmeester’ en ‘afgevaardigde promotie’ in het bestuur van de golfvereniging. Zij hebben in de afgelopen maanden genoemde functies als ‘beoogd bestuurslid’ met enthousiasme en op eigen wijze ingevuld. Tijdens deze periode hebben we echter ook moeten vaststellen dat het verschil van inzicht tussen de kandidaat-bestuursleden en het zittende bestuur over hoe de samenwerking in een bestuur dient plaats te vinden significant van elkaar verschilt en zelfs zodanig groot is dat een samenwerking niet meer mogelijk is.

Dit heeft geleid tot de zeer uitzonderlijke situatie dat het zittende bestuur heeft moeten besluiten genoemde kandidaten mede te delen dat zij hen tijdens de aanstaande ALV, die op 30 mei plaats vindt, niet aan de leden zal voordragen voor een bestuursfunctie. Ik wil benadrukken dat ik als voorzitter en met mij de zittende bestuursleden dit zeer betreuren, maar wij zien helaas geen andere weg en menen hiermee de belangen van de vereniging het beste te dienen.

Voor alle duidelijkheid: dat wil uiteraard niet zeggen dat toetreding tot het bestuur voor genoemde kandidaten door het zittende bestuur is geblokkeerd. Conform de statuten artikel 7 blijven de kandidaten nog meerdere opties om alsnog tot het bestuur toe te treden, namelijk door een bindende voordracht door (minimaal 10) leden of door stemming. De kandidaten zijn hiervan op de hoogte maar het is tot op heden onduidelijk of ze van een van deze mogelijkheden gebruik zullen maken. Het zittende bestuur echter sluit een samenwerking in de toekomst en in welke vorm dan ook uit en zal intussen op zoek gaan naar nieuwe kandidaten voor de vacante bestuursfuncties.

Namens het bestuur,

Jan Haasnoot, voorzitter