In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

Het Heren 1 en het Heren 2 team van de Golfresidentie heeft zondag met de tegenstanders in de NGF-competitie korte metten gemaakt. Heren 2 beleefde zelfs de ultieme openingswedstrijd door tegenstander Weleveld 2 met maar liefst 18-0 te verslaan. Heren 1 deed daar nauwelijks voor onder door Zwolle 1 met 16-2 het nakijken te geven.

De teamgenoten van captain Bas Maatman van Heren 2 droegen maximaal bij aan de totaalscore waardoor hij en Jeroen Schmeits, Chris van den Brand, Christiaan Voogt, Arnoud Fontein en Gerard Bosman achteroverleunend de prijsuitreiking konden bijwonen.

Bij het team van Eric van der Velden moest alleen de captain zelf zijn twee punten afstaan. Zijn ploeg, bestaande uit Klaas Dekker, Marcel Vonk, Jurgen Mulder, Sander van Rijn en Michael van der Velden, speelde een indrukwekkende wedstrijd en staat nu tweede op de ranglijst.

Heren 2 staat door het resultaat van zondag bovenaan in het poule-klassement. Volgende week zondag speelt het tegen Hooge Graven dat vandaag gastheer was. Andere tegenstanders in deze poule zijn Havelte en De Koepel. De poulewinnaar promoveert automatisch naar de vierde klasse.