In Golfclub

De flyer die op een aantal plekken is uitgedeeld.

DOOR HANS DE JONGH

Mixed Friday is door hoofdsponsor Firmseats in een nieuwe jas gestoken en de deelnemers aan de eerste editie van dit jaar gaan dat gelijk merken ook. Niet langer draait het om de grotere prijzen die tot nu toe kenmerkend waren voor de formule maar worden verbinding, samenwerken en plezier de belangrijkste elementen waar het bij de 2.0-versie van dit golfevenement om gaat.

Erwin Hammer van Firmseats en diens zakenpartner Barend Jan Kroese zijn met de golfclub van de Golfresidentie een driejarig sponsorcontract overeengekomen waarin ook is vastgelegd om de naam van het bedrijf te koppelen aan die van Mixed Friday. Firmseats is een moderne onderneming dat medische krukken en bureaustoelen maakt en klanten heeft in binnen- en buitenland.

Opvallend is dat het Drontens Drupje in de 2.0-versie de tand des tijds doorstaat. Dit bittertje van lokale komaf dat al sinds jaar en dag tijdens de Mixed Friday wedstrijden in de baan wordt geschonken, blijkt heilig en zal ook de komende jaren menig speler spiritueel verrassen. Het Strokeplay spel dat vanaf de beginjaren werd gespeeld daarentegen moet wel wijken en plaatsmaken voor Texas Scramble om het plezier van de wedstrijd extra te beleven.

Ook komen de vermaarde tweebanenwedstrijden terug. Door een hernieuwde samenwerking met de OGD worden op 26 mei, 28 juli en 22 september weer MF-wedstrijden op beide banen gehouden. Het hapje in de baan blijft, maar de manier waarop het wordt uitgeserveerd verandert. Niet langer worden er tenten opgezet bij de holes 10 en 2/14 maar komt de uitbater van De Vier Seizoenen met een buggy bij de flights langs met diverse lekkernijen.

Een ander nieuw element is de invoering van vier verschillende arrangementen. Een lid van een van beide golfclubs kan voor het aantrekkelijke meerbedrag van € 22,50 kiezen voor koffie met wat lekkers bij binnenkomst, een hapje in de baan en een diner na afloop. Voor een gastspeler komt daar een greenfee bij. Een lid van de GRD/OGD kan kiezen voor een arrangement met drie invitees en er is een arrangement voor een flight met louter gastspelers.

De commissieleden van Firmseats Mixed Friday worden door de sponsor in een totaal nieuwe outfit gestoken. Behalve een polo van drie verschillende zwart-wit tinten kunnen de heren commissieleden zich ook wapenen tegen eventuele koudere dagen door het dragen van een uniforme hoody. Op 21 april is de eerste wedstrijd van de Firmseats Mixed Friday nieuwe stijl waar zich intussen al zo’n vijftig deelnemers hebben aangemeld.