In Golfclub

Een proefopstelling met glowsticks en breaklights op de green van hole 9.

DOOR HANS DE JONGH

De Mixed Friday commissie is blij dat de Night Editions 2022 kunnen doorgaan nu ook de nieuwe uitbaters van De Vier Seizoenen hun medewerking hebben toegezegd. Zowel in 2020 als in 2021 moesten deze spraakmakende wedstrijden worden gecanceld vanwege de coronapandemie. De medewerking van de uitbaters is hard nodig omdat bij de wedstrijden naast stokbrood en dampende soep de deelnemers ook een bittergarnituur krijgen aangeboden.

Het initiatief van een enthousiaste Mixed Friday commissie om in 2020 voor het eerst met een Second Night Edition te komen oogstte destijds veel waardering en grote belangstelling maar mocht vanwege de pandemie van de Veiligheidsregio geen doorgang vinden. Datzelfde lot trof ook de Christmas Edition waarvoor zelfs een plaatselijk zangkoor was uitgenodigd om de nachtelijke uren met stemmige kerstliedjes door te brengen.

Bij de nachtwedstrijd van vrijdag 18 november gaat het om een Texas Scramble Stablefordwedstrijd waarvoor een maximum geldt van 36 deelnemers. Om de deelnemers niet helemaal in het duister te laten spelen, plaatst de wedstrijdcommissie op een aantal plaatsen glowsticks, zijn er breaklights en wordt met led-balletjes gespeeld. Bij de Christmas Edition van 20 december ziet de commissie bovendien graag versierde outfits. Na die wedstrijd is er een kampvuur waar gluhwein wordt geschonken.

Inschrijven voor een of beide wedstrijden is vanaf nu mogelijk. De wedstrijden gaan om 20.00 uur van start.