In Golfclub

De golfclub is op zoek naar een nieuwe consul voor de Stichting Handicart. De consul is de trait d’union tussen de vereniging en de stichting. De Stichting Handicart heeft als doel mobiliteit te verschaffen aan mindervalide golfers om hen daarmee in de gelegenheid te stellen te kunnen blijven golfen.

De Golfresidentie beschikt over één handicart en hoopt met de komst van de nieuwe buggy- en lockerloods ruimte te hebben voor een tweede buggy van de stichting. Enkele weken geleden kreeg onze club de beschikking over een nieuwe handicart die aan alle eigentijdse eisen voldoet.

Door middel van eigen bijdragen door de pashouders, donaties, giften, legaten en schenkingen verkrijgt de stichting de benodigde inkomsten om eigen handicarts aan te schaffen. Dat zijn er nu 112. Daarnaast huurt de stichting jaarlijks bijna 200 golfkarren op 57 banen die tegen een laag tarief aan de pashouders ter beschikking worden gesteld.

De plaatselijke consul treedt op als tussenpersoon bij het aanvragen van een pas die de houder het recht geeft om gebruik te kunnen maken van een handicart. Wie belangstelling heeft voor deze functie, waarmee zeer weinig tijd is gemoeid, wordt verzocht contact op te nemen met Ed Visch van de regel- en handicapcommissie.