In Clubhuis, Golf Residentie Dronten, VvE

Op donderdag 31 maart organiseert afdeling Flevoland van Alzheimer Nederland een informatiebijeenkomst over dementie.

U krijgt informatie over wat dementie is en hoe je het kunt herkennen. Ook krijgt u tips in het goed omgaan met mensen met dementie. Inloop is vanaf 19.30 uur. Het programma start om 20.00 uur. Locatie is Grand Café De Vier Seizoenen.

Het aantal mensen met dementie stijgt. In Nederland leven naar schatting 290.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar ruim een half miljoen. Mensen leven gemiddeld 6,5 jaar met dementie. Het grootste deel daarvan wonen zij thuis. We komen hen tegen op ons werk, in onze vereniging en in de buurt.

Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is een belangrijk vraagstuk. Het begint met het herkennen van dementie en weten hoe je omgaat met mensen met dementie. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger, zodat zij zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen.

De avond wordt verzorgd door André van der Velden van de Stichting Alzheimer en Saskia de Jonge van Samen dementievriendelijk