In Golf Residentie Dronten, Groep Sociaal, VvE

Landgoed De Lindenhof

Aan de Vossemeerdijk 34 in Dronten ligt sinds 2001 het landgoed De Lindenhof. Tot aan dat jaar maakte het deel uit van kwekerij Tonsel. Nu is 13 ha omgevormd van kwekerij tot landgoed waar gekweekte bomen die niet zijn verkocht door de kwekerij een prachtig stuk bos vormen dat wel het meest soortenrijke stuk bos van ons land genoemd wordt.

De eigenaar en huidige bewoner van het landgoed is de oprichter van kwekerij Tonsel Roel van Barneveld, zijn dochter zet zijn werk bij Tonsel voort.

Het landgoed is te bezichtigen met of zonder rondleiding. De rondleiding, die anderhalf uur duurt is uiterst interessant want er staan veel, heel veel bijzondere bomen. Veel bomen zijn voorzien van een rood kaartje en dan geeft de heer van Barneveld uitleg en informatie.

Soms wordt in de Flevopost een advertentie geplaatst wanneer er rondleidingen plaatsvinden, het is ook mogelijk even te mailen naar vossemeerdijk@gmail.com en informatie te vragen.

Mogelijk dat ook de Groep Sociaal een keer een groepsrondleiding kan verzorgen. Ook zonder rondleiding is het een mooi bos om in rond te lopen, meldt dan even per mail dat je komt.