In Golfclub

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

Wim Runneboom is afgelopen zondag overleden. Hij is 86 jaar geworden. Wim was al langere tijd ziek. Hij leed, zoals velen wisten, aan Alzheimer. Wim overleed in het Sint Jansdal in Harderwijk. Daar was hij enkele uren eerder heengebracht. Zaterdag vindt in Lelystad in de beslotenheid van de familie en enkele vrienden de crematie plaats.

Wim was een gerespecteerd en gepassioneerd golfer en een man van weinig woorden. Hij deed aan honderden wedstrijden mee en schreef menig kampioenschap op zijn naam. Hij was het eerste lid van de golfclub dat een hole in one sloeg. Dat was in 1999 op hole 13. Hij was toen amper lid van onze vereniging.

Vijf keer wist Wim het clubkampioenschap Strokeplay voor senioren op zijn naam te schrijven, te beginnen in 2002 en vervolgens in 2003, 2004, 2006 en 2009. En passant won hij in 2004 ook de seniorencompetitie en een jaar daarvoor wist hij zich ook de President’s Trofee toe te eigenen.

Daarnaast was Wim Runneboom gedurende een groot aantal opeenvolgende jaren marshal. Hij had ronduit een hekel aan spelers die peuken op de baan gooiden en schreef daar regelmatig met afschuw over in de Fore. Ook op het naleven van andere, geschreven en ongeschreven regels, hamerde hij voortdurend.

Hoewel hij al geruime tijd ziek was probeerde hij met zijn echtgenote Sylvia nog lang actief te zijn in de baan. Zo deden ze samen nog mee met een recent gehouden echtparenwedstrijd.