In Golfclub

 

   

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

De tweede Mixed Friday lustrumwedstrijd van deze week kreeg vanmiddag een onverwachte wending toen golfclubvoorzitter Jan Haasnoot zich als een succesvolle veilingmeester ontpopte. In geen tijd haalde hij € 325 binnen voor het Ontmoetingspark Buiten. Dit vroegere dierenparkje in het centrum van Dronten is door de lustrumcommissie geadopteerd als het goede doel. Al de hele week worden allerhande wedstrijden georganiseerd om daar zoveel mogelijk geld voor te vergaren. Op het slotfeest van zaterdagavond wordt bekendgemaakt hoeveel geld er is opgehaald.

Jan Haasnoot was als prijswinnaar gehuldigd nadat hij met 43 Stablefordpunten de wedstrijd bij de lagere handicappers had gewonnen toen hij de gelegenheid te baat nam om zijn prijs – een drietal flessen wijn en een zakje pinda’s – bij opbod ging verkopen. Nadat een van de deelnemers alleen al voor het zakje nootjes € 55 bood, was de toon gezet en gingen vervolgens (bijna) alle prijzen onder de hamer. Ook de hoofdprijs die door Bernadette Velthuis met 42 punten bij de hogere handicappers was gewonnen ging op dezelfde manier onder de (denkbeeldige) hamer van de goed op dreef zijnde veilingmeester. De andere prijzen wisselden op dezelfde manier ook van eigenaar.

Hoewel er even een kink in de kabel dreigde te komen kon ook Mixed Friday volop profiteren van het zonovergoten lustrumweer dat deze week voor tien van de elf wedstrijden het beeld al bepaalde. De weerprofeten hebben voor zaterdag, de laatste dag van de lustrumviering, ook mooi weer in petto als de carnavalachtige cross country wordt gespeeld. Bij een cross country wordt de baan in omgekeerde richting gespeeld hetgeen voor verrassingen zorgt. En zaterdagavond is er in en rond het clubhuis het slotfeest waarvoor alle leden en bewoners van het park zijn uitgenodigd.

Aan de Mixed Fridaywedstrijd van vandaag was met het dartgolf een nieuwe challenge aan het programma toegevoegd. Dat leverde hilarische momenten op toen de spelers drie pogingen mochten doen om zo hoog mogelijk te scoren. Het team van Jan Haasnoot scoorde hier met 156 punten het hoogst, het team Andries Visser werd tweede met 150 punten en het team Kees Westland derde met 147 punten. De neary bij de dames ging naar Kitty Schipper en bij de heren naar Vincent Uhlenbeck. De longest heren was voor Christian Voogt en bij de dames voor Natasja Hoegee. Bij de Beat the pro moest Danny de Busser bij slechts vijf van de 66 pogingen een verlies incasseren.

Bij de foto’s: Bernadette Velthuis en Jan Haasnoot worden gehuldigd voor hun eerste plaats in de einduitslag van Mixed Friday. De drie pogingen van Feike Greidanus bij het dartgolf en vier beelden op rij van het Beat the pro op de afslagplaats van hole 3.