In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

Niet de voorspelde donder en bliksem verstierde de seniorenwedstrijd van donderdag maar de korte en hevige regenbuien die over het land trokken dreven deelnemers naar de schuilhutten. De wedstrijdleiding had in Code Geel geen aanleiding gezien om de wedstrijd te cancelen hoewel acht spelers die zich oorspronkelijk hadden ingeschreven er uiteindelijk toch voor kozen om niet op de tee te verschijnen.

De afgelopen weken was de conditie van de baan vanwege de langdurige droogte qua speelbaarheid in optima forma en slaagde menigeen erin zijn of haar handicap te verbeteren. Ook voor de wedstrijd van donderdag waren er hooggespannen verwachtingen totdat het weer omsloeg en menig weerprofeet met een voorspelling kwam die men liever niet wilde horen. De vraag die daardoor vooral actueel was was of de vroege starters voordeel zouden hebben op de late starters die de volle laag hemelwater over zich uitgestort kregen.

Bij de uitslag bleek verrassenderwijs dat de winnaar van de wedstrijd in de laatste flight zat. Paul van der Hulst had met zijn flightgenote de stortbui in een schuilhut over zich heen laten komen om zijn tot dan toe gelopen schitterende kaart niet te verkwanselen. Met 41 Stablefordpunten werd hij winnaar bij de hogere handicappers. Natasja Hoegee, die ook laat was gestart liet zich ook niet door het weer uit het veld slaan. Zij won met 40 punten bij de lagere handicappers. Jelle van der Veen, die in de middenmoot speelde, verraste eveneens met 40 punten.