In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

De NGF-competitie, die tot twee keer toe vanwege de pandemie werd gecanceld, gaat dit jaar wel door. Met zijn besluit om clubs weer tegen andere verenigingen te laten spelen geeft het kabinet groen licht aan de 17.500 golfers die zich de afgelopen maanden hebben voorbereid om de onderlinge strijd op regionaal en landelijk niveau weer aan te gaan.

Andere richtlijnen die het kabinet bekendmaakte aangaande de golfsport zijn: Er is geen beperking meer voor groepsgrootte, bij gebruik van voorzieningen, zoals toiletten en kleedkamers is een coronatoegangsbewijs verplicht, bij golfrondjes moet de anderhalve meter in acht worden genomen en wie zich binnen het clubhuis verplaatst moet een mondkapje dragen.

Bij de Golfresidentie staan zeven teams in de startblokken om met de competitie te beginnen. De eerste wedstrijd die op onze baan wordt gespeeld staat voor 3 april in de kalender. Het merendeel van onze teams doet mee aan 27 holes wedstrijden. Slechts één team, Heren 1 standaard, speelt 36 holes. Naast heren- en damesteams zijn er ook dames- en herenteams senioren.