In Golfclub
SAMENSTELLING HANS DE JONGH

De laatste wedstrijden van drie van de zeven teams waarmee de Golfresidentie aan de NGF-competitie deelnam, eindigden dit weekeinde in mineur. Heren 2 zag zelfs het gevreesde degradatiespook op zich afkomen. Het slaagde er niet in om dat nog te ontwijken.

Na het spelen van de Greensomes was er nog een sprankje hoop tegen Hattem 2. Maar de echte afrekening volgde pas bij de singles. Alleen Erik de Kok lukte het om van de tegenstander nog twee puntjes af te snoepen. Met een eindstand van 6-12 was er geen ontkomen meer aan en speelt Dronten volgend jaar in de vijfde klas.

Het standaard herenteam dat 36 holes speelde, slaagde er niet in om in zijn laatste competitiewedstrijd ook maar één tegenpunt te scoren. Het verloor derhalve van de Sallandsche met maar liefst 18-0. Het Drontense team eindigde de competitie als vierde op de ranglijst van poule H13 en speelt ook volgend jaar in de 2e klasse.

Eerder het weekeinde speelden de senioren heren met 9-9 gelijk tegen de Veluwse 3. Het lukte daarmee niet om poulewinnaar te worden waar de hoop nog op gevestigd was. Dronten komt daarom ook volgend jaar in de vierde klasse uit. De senioren speelden op een zeer aparte golfbaan waarbij er sprake was van moeilijke geonduleerde greens en lastige fairways, meldde captain Feike Greidanus.

Zijn team liep ’s morgens al een ontnuchterende 5-1 achterstand op. Na de lunch ging het evenwel beter en op een gegeven moment stond het zelfs met 9-7 voor vanwege vier gewonnen partijen. De laatste flight moest redding brengen maar dat gebeurde niet. Met een eindstand van 9-9 werd de punten gedeeld. De Veluwse werd daardoor eerste, De Lage Mors tweede en Dronten derde.