In Golfclub

Winnares MarieLou Broeshart geflankeerd door de wedstrijdleiders Ruud Mutters (l) en Hans Verhoog.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

MarieLou Broeshart, die met handicap 41.3 speelt, heeft de vier-stokkenwedstrijd gewonnen die was georganiseerd door de weekeindcommissie. Zij scoorde 37 Stablefordpunten. Marion Driesman, die met 26.6 de baan inging, werd met eenzelfde aantal punten tweede. Han Meijeren (hcp 42.1) legde beslag op de derde plek. Hij finishte met 34 Stablefordpunten op zijn scorekaart.

De belangstelling voor deze stokkenwedstrijd bleef, vooral ook tot teleurstelling van de organiserende commissie zelf, beperkt tot slechts vijf flights. “We hadden natuurlijk op meer deelnemers gerekend”, klonk het, “vooral ook omdat een stokkenwedstrijd gewoonlijk veel aandacht trekt”. De commissie denkt dat de vakantie daar mede debet aan was.

Bij de vier stokken die in de tas mee de baan in mochten behoorde ook de putter. Winnares MarieLou Broeshart had daarnaast gekozen voor een driver, een rescue en haar ijzertje 7 die ze onder variabele omstandigheden kon gebruiken. Het ijzer 7 bleek ook bij veel andere deelnemers een vertrouwde club in de Stablefordwedstrijd te zijn.