In Golfclub

 

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Als het aan de dames ligt komt er voortaan ieder jaar een meisjes-spelen-tegen-de jongens-wedstrijd. Dit dinsdag gespeelde onderdeel van de lustrumweek is zowel de dames als de heren zo goed bevallen dat een voorstel voor zo’n jaarlijkse competitie van de damescommissie met luid applaus werd begroet.

Nochtans moesten tijdens de lustrumwedstrijd de heren hun meerdere in de dames erkennen. De beste tien dames hadden ‘slechts’ 670 slagen nodig om de baan tijdens deze Chapman Greensomewedstrijd te lopen; de beste tien heren lieten 701 slagen noteren. Aan de wedstrijd deden maar liefst 72 mannen en vrouwen mee.

De beste netto score bij de dames werd neergezet door Annely Theunissen en Ching Man. Het tweetal kwam met 61 slagen over de finish. Op de tweede plaats volgden Sylvia Runneboom en Hennie Kromkamp met 63 slagen. Derde werden Yvonne van Someren en Do Veltman met 66 slagen netto.

Bij de heren was de beste netto score van Pieter Riedstra en Hans Verhoog. Zij lieten 65 slagen noteren. Met slechts één netto slag meer werden Diederik Tielenius Kruythoff en Mart de Jong tweede en ging de derde prijs naar Wim Haverkort en Folkert de Jager met 68 slagen netto.

De Chapman Greensome wedstrijd werd – mede vanwege het schitterende weer en een vrolijke sfeer – een groot succes. Bij hole 14 was er een smaakvolle traktatie. Een deel van het inleggeld gaat naar het goede doel evenals de opbrengst van de mulligans en de greenfees die zijn verkocht.

Bij de foto’s: Een verbouwereerde Annely Theunissen en Ching Man ontvangen uit handen van Cocky de Broekert het overwinningsbord. Annely en Ching als winnaars bij de dames. Hans Verhoog en Pieter Riedstra winnaars bij de heren. Het vrolijke terras was helemaal bevolkt. Bij hole 14 waren er versnaperingen en drankjes. Het wagenpark van de deelnemers.