In Golfclub

Golfer en Golfster van de Maand, Ferry Sijtsma en Loes Oussoren met de sponsor van de Maandbeker, Christian Voogt.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Loes Oussoren (hcp 27.2) is de eerste die dit jaar de score van de veertig Stablefordpuntengrens in een wedstrijd is gepasseerd. Dat is opmerkelijk omdat de baan tot voor een week geleden nog buitengewoon moeilijk speelbaar was vanwege de gevolgen van de extreme regenval. De scores bleven daardoor gemiddeld ver onder de maat. 

Loes scoorde tijdens de tweede Mitra Maandbekerwedstrijd welgeteld 42 Stablefordpunten. Zij werd daarmee eerste in de hogere categorie hetgeen haar de titel Golfster van de Maand opleverde. In de lagere categorie werd Ferry Sijtsma (hcp 13.0) nummer 1 met 37 Stablefordpunten. Ook hem kwam de titel Golfer van de Maand toe. Aan de wedstrijd deden 47 dames en/of heren mee.

In de hogere categorie van 17.9 tot 31.2 werd Nico Kranendonk (hcp 18.7) tweede met 38 Stablefordpunten en Piet Geraets (26.9) derde met 37 punten. In de lagere categorie, van 6.2 tot 17.8, ging de tweede prijs met 36 Stablefordpunten naar Robin van Schaik (16.5). Derde werd Francis Balk (hcp 16.0) met een score van 35 Stablefordpunten.

Sponsor Christian Voogt van de Mitra Drankenspeciaalzaak heeft een prestigieuze fles wishky met een waarde van € 500 als beloning in het vooruitzicht gesteld voor de eerste die tijdens de Maandbekerwedstrijden van dit jaar een hole in one op hole 7 slaat. Bovendien zijn er twee overall prijzen met een waarde van € 350 elk. De Maandbeker bestaat uit zeven wedstrijden. In oktober wordt de finale gespeeld.