In Golfclub

TEKST HANS DE JONGH | FOTO’S CHRIS VAN DEN BRAND

Dankzij een formidabele eerste ronde die hem bij de hogere handicappers 28 Stablefordpunten opleverde heeft Koen Buijsse de eclectic van de inloop gewonnen. Aan deze uit twee wedstrijden bestaande lustrumactiviteit werd door respectievelijk 47 en 39 dames en heren meegedaan.

Zowel Koen als Iris hadden zich na de eerste ronde al van een formidabele uitgangspositie verzekerd. Iris meldde zich hier met 23 Stablefordpunten voor de bovenste plek bij de lagere hcp’ers. In de tweede ronde wist ze die positie te verbeteren waardoor haar score opliep naar een totaal van 28 punten. Het lukte Koen om er bij hem 30 van te maken.

De tweede ronde zelf werd bij de eerste lus ook door Iris gewonnen. Zij scoorde nu 25 punten. Tineke Visch haalde er 24 binnen en werd tweede. Adje Wevers werd met 23 punten derde. Bij de tweede lus ging het eremetaal achtereenvolgens naar Jeroen van Vliet (23 pnt), Jeroen ten Tije (22 pnt) en Ben Peters (22 pnt).

De inloopcompetitie wordt traditioneel geleid door Mariska en Paul van der Hulst. Zij verkochten tijdens de twee opeenvolgende wedstrijden 56 mulligans. De opbrengst daarvan, evenals een deel van het inschrijfgeld en de greenfees die zijn verkocht, gaat naar het Ontmoetingspark Buiten. De golfclub heeft dat project als haar goede doel voor het lustrum geadopteerd.

Op de foto’s: Koen Buijsse en Iris Bakker nemen hun prijzen in ontvangst na hun overwinning na de eerste speelronde.