In Golfclub

Er rijden naar schatting zo’n 70 buggy’s op de Golfresidentie.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Er komt een verplichting om golfkarren te registeren bij de RDW, de rijksdienst voor het wegverkeer. Dat melden diverse media vanmorgen. De registratieplicht geldt vanaf 1 januari. Wie zich voor die datum laat registreren betaalt daar €18,00 voor. Daarna wordt het €140,00.

Volgens Ed Visch, de voorzitter van de regel- en handicapcommissie van onze golfclub, probeert de NGF zo snel mogelijk meer duidelijkheid te kunnen verschaffen. “De golfbond staat al in contact met de RDW en hoopt uiterlijk volgende week meer naar buiten te kunnen brengen”, aldus Ed.

Volgens de nieuwssite Nu.nl is de registratieplicht een gevolg van Europese regelgeving. Het gaat daarbij niet uitsluitend om buggy’s maar ook om quads, oude tractoren en andersoortige landbouwvoertuigen. Wie straks met zo’n voertuig op de openbare weg komt, is registratieplichtig, luidt de regel.

De rijksdienst voor het wegverkeer moet van de Europese wetgeving inzichtelijk maken wat er zoals rondrijdt op de openbare weg in Nederland. Alleen stapvoets rijdende voertuigen zouden zijn vrijgesteld. Op de Golfresidentie zouden zo’n 70 clubleden een buggy hebben.