In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

Jon Douma die met handicap 3.1 aan de inloopcompetitie meedoet troeft de concurrentie af en is met nog zes wedstrijden te gaan hard op weg om de editie 2022 op zijn naam te schrijven. Ook woensdagavond weer wist hij de aandacht te trekken met twee birdies en vijf parren waarmee hij zijn aantal geslagen birdies naar tien bracht en zijn parrentotaal naar 62.

De inloopcompetitie van dit jaar begon op 13 april; er zijn intussen twaalf wedstrijden gespeeld en drie wedstrijden moesten worden gecanceld. In totaal doen 76 spelers en speelsters eraan mee. Aart Lijs en Barend Jan Kroese zijn de enige twee spelers die ooit een score van 26 Stablefordpunten over 9 holes op hun naam wisten te zetten.

Woensdag was het Marion Driesman die met 22 punten wist te winnen. Marion is herintreedster. Zij heeft de clubs enige tijd niet uit haar golftas gehaald maar is de laatste weken weer met regelmaat in de baan te vinden. Zaterdag werd zij tweede bij de vier-stokkenwedstrijd. In alfabetische volgorde kwamen Koen Buijsse, Reinder Rook en Mark Visch elk met 21 punten De Vier Seizoenen binnen.

Met ingang van komende woensdag wordt de starttijd teruggebracht naar maximaal een uur. Dat betekent dat nog gestart kan worden tussen 17.30 en 18.30 uur. Wie desalniettemin toch later de baan ingaat, loopt het risico dat hij of zij in het donker de wedstrijd af moet maken. “Geen prettig vooruitzicht”, licht de wedstrijdleiding het besluit toe.