In Golfclub

TEKST HANS DE JONGH | EIGEN FOTO

Op haar zuid-Spaanse thuisbaan La Noria in La Cala de Mijas waar ze jaarlijks overwintert, heeft Ellen van Hoff maandag voor de derde keer een hole in one geslagen. “Maar dit was een echte”, laat ze trots weten. De beide andere holes in one betitelt ze als ‘mishits’ ofwel ballen die toevalligerwijs een mooie stuit meekregen en in de hole belandden.

Om er een echte hole in one van te maken had ze haar bal iets hoger opgeteet dan gebruikelijk om hem wat meer hoogte mee te geven. “Ik heb ook zo’n 15 centimeter korter gegript om niet te ver te slaan”, herinnert ze haar voorbereidingen. “Ik heb hem niet zelf de hole in zien rollen maar hoorde mijn mannelijke flightgenoten gillen en dacht in eerste instantie aan een birdie”.

In de wedstrijd waarin Ellen speelde is het gebruikelijk dat van het inschrijfgeld birdies en dergelijke slagen financieel worden gehonoreerd. “Een hole in one levert uiteraard veel op”, jubelt ze, maar door haar rondje dat ze na afloop moest geven verdampte die winst weer. Ze kreeg nog wel, net als op de Golfresidentie, een certificaat uitgereikt.