In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

De eerste Mixed Friday Night Edition, die 19 november gehouden zou worden, is gesneuveld vanwege de maatregelen die het kabinet vrijdagavond aankondigde om het corona virus te beteugelen. De afgelasting is vooral een gevolg van de beperkingen die aan de horeca zijn opgelegd. De Mixed Friday commissie ziet daardoor geen ruimte om de Night Edition doorgang te laten vinden en richt haar aandacht nu op de Christmas Night Edition van 17 december.

De gedeeltelijke lockdown die vrijdagavond bekend is gemaakt legt geen beperkingen op aan het beoefenen van de golfsport zelf. De aanvullende maatregelen raken daarentegen wel de horeca. Die mag per vandaag de komende drie weken geopend zijn van 06.00 uur tot 20.00 uur. Omdat in de Night Edition ook activiteiten waren voorzien buiten die sluittijd om kwam het doorgaan van de wedstrijd onder druk te staan en besloot de commissie uiteindelijk tot afgelasting ervan.

Voorzitter Jan de Vries vertelde vanmorgen zeer teleurgesteld te zijn in de gebeurtenissen. “Vorig jaar kon deze bijzondere wedstrijd vanwege de corona ook al geen doorgang vinden. We verheugden ons er zeer op en dachten dat het nu wel zou lukken. Met de voorbereidingen waren we rond. Het testen van de breaklights en ledballen was goed verlopen en met de horeca hadden we prima afspraken gemaakt. Nu maar hopen dat de Christmas Night Edition wel door kan gaan”.