In Golfclub

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Do Veltman heeft de Van Wonderen Cup 2022 gewonnen. Bijna triomfantelijk nam zij de trofee en de bloemen in ontvangst. Voorzitter Cocky de Broekert noemde haar een speelster met een enorme passie voor het spel. Haar doelstelling om haar handicap van 24 te verlagen naar 20 had ze met 18.1 ruimschoots gehaald. Do zelf was danook tevreden en ongelooflijk blij met deze prijs. 

De prijsuitreiking vormde het hoogtepunt van een door de damescommissie georganiseerde Scramble golfwedstrijd die op een zonnig terras eindigde met een door Marijke Prins, Mary-Ann Berns en Irma Solleveld gemaakte exquise high tea en waar de commissie bovendien trakteerde op een koel glas fijne bubbels.

Do tekende voor de overall prijs met een score van 303 Stablefordpunten. Met 282 punten werd Marja Kosterman tweede en met 274 punten Janny Huiberts derde. Margriet de Graaf, Manny Hagting en Ingrid Kramps werden resp. eerste, tweede en derde bij de 9 holes meerrondewedstrijd. Olga Jonk, Greetje Mol en Marja Kosterman vormden de winnende flight van de dagwedstrijd die door de Mitra werd gesponsord.

Voorzitter Cocky de Broekert maakte van de gelegenheid gebruik nog eens te herinneren aan de nieuwe wedstrijd Meisjes tegen de jongens, die de meisjes dit jaar tijdens de lustrumweek hadden weten te winnen. Zij presenteerde als primeur de wisselschaal die de dames volgend jaar zullen verdedigen tijdens de tweede Meisjes tegen de jongens-wedstrijd.