In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

De Mixed Friday Christmas Night Edition gaat niet door vanwege de door het kabinet afgekondigde avondlockdown. Daarin worden amateursportwedstrijden na 17.00 uur niet langer toegestaan. De avondwedstrijd, waar na afloop ook een dameskoor zou optreden, stond voor vrijdag 17 december op de kalender.

De maatregelen die het kabinet vrijdagavond heeft toegelicht, treft opnieuw de Mixed Friday wedstrijd die vorig jaar ook al sneuvelde vanwege de pandemie. De wedstrijd, waarvoor men zich ruim een week geleden voor het eerst kon inschrijven, was nagenoeg volgeboekt.

De NGF zegt in een speciaal bulletin dat naleving van de coronamaatregelen op golfbanen in ieders belang is. “Het is”, aldus de bond, “cruciaal om ervoor te zorgen dat golf toegestaan blijft en dat de strenge avondlockdown voor alle sporten zo snel mogelijk wordt opgeheven”.

De anderhalve meter afstandsregel wordt met ingang van zondag ook verplicht in de horeca. Tot nu volstond daar het gebruik van het coronatoegangsbewijs, de QR-code. Bij golfwedstrijden is de anderhalve meter afstand houden niet verplicht maar wel een dringend advies, zegt de golffederatie.