In Golfclub

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De actie van de jarige golfclub voor het Ontmoetingspark Buiten in Dronten heeft € 5000 opgebracht. Voorzitter Jan Haasnoot maakte dat zaterdagavond bekend aan het einde van de lustrumweek. Samen met Jan de Vries, de voorzitter van de lustrumcommissie, bood hij aan de bestuursleden Barend-Jan Kroese en Aart Lijs van de stichting Ontmoetingspark, de waardecheque aan.

Barend-Jan Kroese zei onder de indruk te zijn van het bedrag. Hij had zo’n forse bijdrage zeker niet verwacht. “Het is geweldig wat jullie als golfclub hebben gedaan om ons park te steunen. Wij kunnen het geld goed gebruiken en zullen jullie zeker laten weten op welke manier wij dat gaan besteden”, aldus Barend-Jan Kroese.

De voorzitter van de golfclub prees de leden van de lustrumcommissie die een indrukwekkend jubileumprogramma op touw hadden gezet. Er werden elf wedstrijden georganiseerd. Het inschrijfgeld werd deels besteed aan het goede doel; ook werden mulligans verkocht, gingen greenfee-opbrengsten met dank aan de VvE naar het goede doel en werd er een Rad van Fortuin ingezet.

Het uiteindelijke bedrag is later zaterdagavond met nog € 100 verhoogd nadat een van de commissieleden zijn speciale lustrumshirt voor dat bedrag had verkocht. Het polo dat de commissieleden droegen blijkt een erg gewild artikel te zijn. Omdat het nergens te koop is werden de commissieleden voortdurend benaderd voor zo’n shirt.