Baanstatus

Baan

Qualifying

Buggy’s

Trolleys

Drivingrange

Puttinggreen

Bal Plaatsen

Datum

14/10/2019
Aanvullende Informatie

Hole 10 t/m 18 gesloten. Hole 1 t/m 9 open. Buggy’s en trolleys alleen op de paden.
Baansluiting

dinsdag 15 oktober: Dames Inloop Ringer Score Inloop holes 1-9. Spelers starten vanaf 11.00 tot 12:00 De baan blijft open, maar het is misschien drukker dan anders..

Bestemd voor minder valide golfers

Onze golfclub beschikt over een handicart. Tegen een geringe vergoeding kunnen leden die minder valide zijn er gebruik van maken. De consul bij onze club is Dick Prins. Hij regelt alle zaken die met de handicart te maken hebben. Dick woont aan de Winter 69 en is telefonisch te bereiken onder nummer 0321-312154 of 06-54307169. Per e-mail is hij bereikbaar onder dit adres hprin52@planet.nl

De stiching Handicart is landelijk in 1986 opgericht met als doelstelling tijdelijk of permanent minder valide golfers in staat te stellen om het golfspel te kunnen blijven beoefenen. Door donaties, giften, legaten en schenkingen, verkrijgt de stichting het nodige geld om handicarts aan te schaffen en op 112 golfclubs in Nederland te plaatsen. Daarnaast zijn er met zo’n 40 banen waar de stichting geen karren heeft staan, afspraken gemaakt.

Tegen een geringe vergoeding, die ver onder de werkelijke kostprijs ligt, kunnen minder valide golfers er gebruik van maken. De landelijke stichting krijgt hulp van 170 vrijwilligers bij het uitvoeren van haar doelstelling. Er rijden nu zo’n 625 handicarts en er zijn meer dan 17.500 golfers die er gebruik van maken. Verwacht wordt dat door de toenemende vergrijzing dat aantal de komende jaren nog zal stijgen.

De handicart in Dronten is een aantal maanden geleden vernieuwd. Het nieuwe exemplaar heeft een GPS-systeem ingebouwd en is door het gebruik van modernere accu’s in staat om veel meer kilometers af te leggen dan het voorgaande exemplaar. Wie met Dick Prins een afspraak heeft gemaakt over het gebruik van de handicart, moet zich in het clubhuis vervoegen om af te rekenen en de sleutels af te halen. De handicart staat geparkeerd in de oude loods tussen de holes 8 en 9.