In Golf Residentie Dronten, VvE

Met deze klassieker uit de oudejaars conferences van Wim Kan, kunnen we even stilstaan bij datgene wat er in 2022 op ons, als GRD bewoners, afkomt.

De grootste zorg is, hoe blijven we gezond? Wanneer de Omikron variant werkelijk minder virulent zal blijken te zijn, is dan een keerpunt bereikt en zal Covid inderdaad de vorm van een flinke griep krijgen. Laten we het hopen want het heeft al meer dan lang genoeg ons leven bepaald en dat niet op een positieve manier.

Daarnaast zijn er op de GRD nog een paar zaken die om een oplossing vragen. In de eerste plaats zijn er nog een paar bestuursfuncties in te vullen. Helaas zijn er veel GRD bewoners die hier heerlijk wonen maar zich van de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het voortbestaan van hun woonomgeving weinig gelegen laten liggen. Toch weet iedereen dat we als bewoners onze eigen boontjes moeten doppen. We moeten zelf voor het onderhoud zorgen, de financiën op orde houden en ons op de toekomst voorbereiden. Tot nu toe is dat voortreffelijk gelukt maar hoe nu verder? Wie neemt de verantwoordelijkheid en is bereid mee te werken aan de toekomst van onze prachtige Golf Residentie? Want zonder bestuur geen beslissingen en wat dat betreft hebben we in de landelijke politiek al voldoende ervaring opgedaan om te weten dat het op die manier zeker niet moet.

Er staan nog een aantal belangrijke beslissingen op het programma komend jaar. Onder meer de beslissing over het zogenaamde Woldhek terrein. Wil de GRD zich ook voor de toekomst verzekerd weten voor het onderhoud van de openbare ruimte en golfbaan een onderkomen voor een aannemer te hebben? Daarnaast zijn er nog een aantal “losse eindjes” die vragen om een definitieve afspraak met de firma Mourik, de projectontwikkelaar van zowel GRD als PRD. Het gaat dan om kavels waarover hetzij afspraken over (her)verdeling dan wel een vergoeding voor onderhoud moet komen. Afspraken die nu worden gemaakt en nog lang zullen blijven bestaan.

Mogelijk geeft deze eindejaar periode ons de kans om als bewoner van de GRD te bezinnen en te besluiten dat het tijd is voor actie, we moeten het tenslotte samen doen!

Ik wens alle lezers een gezellige jaarwisseling, veel gezondheid en een sprankelend 2022!!

Paul van Rijn, VvE webmaster