In Golf Residentie Dronten, Groep Sociaal, VvE

Nieuwe bewoners bijeenkomst

Dinsdag 26 oktober waren er ruim 30 personen aanwezig bij de Nieuwe Bewonersavond in De Vier Seizoenen welke voor het eerst door De Groep Sociaal werd georganiseerd.

Aan het woord kwamen Arie van der Graaf (VvE commissaris Beheer en Onderhoud), Marianne
van Maarschalkerweerd (voorzitter van de VvE 90), Rick van den Beuken (Parkmanager) en Jan
Haasnoot (voorzitter golfclub). Er werd het een en ander uit de doeken gedaan over het reilen en zeilen op onze mooie Golf Residentie.

Tijdens de pauze was het met een drankje en een hapje erbij gezellig kennismaken met elkaar. Tot slot kwam Els van den Wijngaart nog even aan het woord om de Activiteiten van De Groep Sociaal aan te prijzen.
Er werd o.a. een oproep gedaan om zich aan te melden voor het geven van een lezing.

 

Lezing over paddenstoelen

Donderdag 28 oktober werd er na de aanschuifmaaltijd een lezing gehouden. Dit keer over paddenstoelen.
Dirk de Haan vertelde met veel verve over de vele soorten zwammen etc. Hij is werkelijk een wandelende encyclopedie! De prachtige foto’s, die hij merendeels zelf genomen heeft, maakten dat we allen genoten hebben van een educatieve avond.

 

 

 

Excursie kaasboerderij

Op zaterdagmiddag j.l. was er de excursie naar de Kaasboerderij “De Polderzoom”. We werden ontvangen door de eigenaar, kaasmaker, Ard van Wees. Vol enthousiasme vertelde hij, in een gezellige ontvangstruimte, over het ontstaan van zijn bedrijf. Een videofilm verhaalde over blije koeien in de wei en in de stal terwijl we daarna konden zien hoe de rauwmelkse kaas wordt gemaakt.

Vervolgens mochten we naar de stallen. Een zeer dikke zwarte Berta staat op het punt van bevallen. Kalfjes van nog geen dag oud staan in boxen. Een paar dagen oudere kalveren hebben hun “gele paspoort” al in de oren. En verder staan de andere koeien rustig te eten.

Door toegepaste wetenschap wordt de melk steeds beter, lees vetter. Het hele jaar wordt er gedoceerd bijgevoederd.
In de winkel werd er flink wat lekkere kaas gekocht. Een geslaagde, leerzame middag kwam zo ten einde.