In

Marshals

Gastheer/gastvrouw controleert op naleving regels en etiquette

De golfclub heeft een goed-geoliede marshalorganisatie. Zo’n twintig vrijwilligers houden nagenoeg dagelijks het reilen en zeilen op de baan in het oog. Zij zorgen er op een integere manier voor dat regels en de etiquette worden nageleefd. De marshals hebben een eigen gedragscode. In de baan is hij/zij niet alleen herkenbaar aan de badge, maar vooral aan zijn rechtvaardige en consequente beoordelingen.

De marshal is geen politieman; hij/zij functioneert vooral als gastheer/gastvrouw en doet dat zoveel mogelijk op de achtergrond. Bij het beoordelen van in de baan voorkomende situaties zal hij/zij de veiligheid tijdens het spelen voorop stellen. De marshal ziet ook toe op het naleven van het baanreglement. De marshal bevordert het speeltempo in de baan en controleert op de speelgerechtigheid van iedere golfer.

De marshal is bevoegd om speler(s) aanwijzingen en/of waarschuwingen te geven met betrekking tot hun gedrag in de baan. Spelers die van de marshal een aanwijzing krijgen, moeten die onmiddellijk opvolgen. Klik hier voor de regels omtrent gedragscode en de bevoegdheden van een marshal.

Als marshals treden op

Ellen van Hoff Guus Krens
Jacques Lokhoff Diederick Tielenius
Mary Ann Berns Elly Hartgring
Ed Goudriaan Janny Huibers
Peter Blom Harry Peeters
Jan Jonk Herman Kok
Lars Kramer Arjen van der Meij
Ruud Mutters Rob Lommers
Jan Mijnders Marco Oussoren
Truus Krens Wil Linschoten


De marshal is tijdens zijn/haar dienst bereikbaar onder telefoonnummer 085-74419999