In Golfclub

DOOR HANS DE JONGH

Op de Open Dag die zaterdag op de Golfresidentie wordt gehouden kunnen belangstellenden kennismaken met onderdelen van het innovatieve, beginnersvriendelijke SNAG-golfsysteem. SNAG staat voor Starting New at Golf. De tools ervan zijn beschikbaar gesteld door de NGF. De golfclub streeft ernaar om meer bewoners van het golfpark en potentiële buitenleden voor het golfspel te interesseren en zet zaterdag SNAG in dat zich richt op de toegankelijkheid, veiligheid en betrokkenheid bij het leren golfen. Daardoor wordt het onder andere voor gezinnen gemakkelijker om van de golfsport te genieten.

Veel van de attributen die deel uitmaken van SNAG zijn zaterdag te vinden in de omgeving van het clubhuis en te gebruiken door belangstellenden van alle leeftijden. Zo liggen voor de deuren van de buggyloods twee matjes om te chippen naar een doel, kan gechipt worden naar de vlag, vanaf meerdere afstanden worden geput naar de vlag, worden er puttingbanen aangelegd, komt de befaamde marmottenplank op de puttinggreen te staan en is er informatie over lessen, clinics en lidmaatschapsvormen van de golfclub.

De grote tuin van De Vier Seizoenen is zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur de place to be. Ook de Vereniging van Eigenaren houdt daar haar Burendag waarmee ze aansluit bij een landelijk initiatief om de onderlinge verbondenheid van bewoners in een wijk te versterken, mensen meer met elkaar te verbinden en de buurt socialer en leuker te maken. De VvE tovert de tuin om in een speelparadijs met onder meer een springkussen, jeu de boules en midget golf. De Vier Seizoenen laat zich ook niet onbetuigd en biedt gratis koffie aan.