In Golfclub

Op hole 13 werd het lot bezegeld en kon Eric van der Velden (l) Mark Visch feliciteren met het behalen van het clubkampioenschap.

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Mark Visch is voor de vijfde keer in de geschiedenis van onze golfclub kampioen matchplay geworden. In het twee dagen durende eindspel van deze laddercompetitie rekende hij in de vierde ronde op hole 13 af met Eric van der Velden met 6/5. Arnoud Fontein werd derde en won in de laatste ronde met 2/1 van Aart Lijs die daarmee de vierde plaats voor zich opeiste.

Hoewel in de voorronden zo’n 24 spelers meededen aan dit kampioenschap resteerden er uiteindelijk acht die de finalewedstrijden konden spelen. Gehoopt wordt dat dat aantal volgend jaar kan worden verdubbeld. Zowel de voorzitter van de golfclub, George Gerritsen die de prijzen uitreikte, als de winnaar, Mark Visch, toonden zich daar een hartstochtelijk voorstander van. “De aanpak van de ladderwedstrijd lijkt een goed concept maar we moeten het uitbouwen en aanpassen”, bepleitte de voorzitter.

Mark Visch grossiert intussen in matchplay titels. Al in 2011, dertien jaar geleden, slaagde hij erin zijn eerste clubkampioenschap matchplay binnen te halen. In 2013 en 2014 lukte het hem opnieuw om met de beste resultaten binnen te komen en ook in 2019 werd hij clubkampioen. 2024 lijkt toch een geluksjaar voor hem te worden. Eerder dit jaar slaagde hij erin om het Strokeplay clubkampioenschap voor heren op zijn naam te schrijven.

In de troostronde van het matchplay kampioenschap 2024 was het Andries Visser die vijfde werd en Jeroen van Vliet de zesde plaats bezette. Sunil Badloe werd 7e en Corné Dirven tenslotte achtste. Corné eindigde weliswaar als laatste maar kon zich troosten met de gedachte dat hij de beste ronde tegen de uiteindelijke kampioen had gelopen. In de eerste ronde verloor hij van Mark met een respectabele 4/3.