In Golfclub

TEKST HANS DE JONGH | ILLUSTRATIES MOURIK INFRA BV

Aannemersbedrijf Mourik Infra BV start komende maandag met de asfalteringswerkzaamheden van de rotonde bij de ingang van de Golfresidentie. Vrijdag 20 september al wordt begonnen met het plaatsen van de rijplaten. Die zijn nodig om het binnenkomende en uitgaande autoverkeer van het fietspad gebruik te kunnen laten maken. Het werk duurt een week. Maandag wordt gefreesd, dinsdag en woensdag geasfalteerd en donderdag en vrijdag bestraat.

Het verkeer op de Golfresidentie moet tijdens de werkzaamheden van één richting naar de in- en de uitgang gebruik maken. Verkeersregelaars en mobiele verkeerslichten worden op cruciale plaatsen ingezet om het verkeer te regulieren. Voor het verkeer dat van de Winter komt geldt dat het gebruik moet maken van één helft van de rotonde. De halte van het openbaar vervoer vervalt. De Buurtbus rijdt via de Parkresidentie naar de parking van De Vier Seizoenen.

Op de door Mourik Infra BV gemaakte bovenstaande illustratie is te zien hoe het verkeer gedurende week 39 wordt geleid. De gele pijlen geven de rijrichting van het fietsverkeer aan en de rode pijlen brengen de routing van het autoverkeer in beeld. De witte streepjes laten zien welke wegen gedurende vijf dagen zijn afgesloten. Wie hier klikt kan kennisnemen van de gedetailleerde verkeersduidingen met de erbij behorende verkeersborden.

Zoals eerder gemeld heeft de hersteloperatie van het asfalt geen gevolgen voor de buitenleden van de golfclub die naar de baan willen. Zij worden met de verkeersmaatregelen naar een toegang van de Parkresidentie geleid. Vandaar kunnen ze de parkeergelegenheid van De Vier Seizoenen bereiken. Golfclubleden die op de Golfresidentie wonen kunnen het best lopend of per fiets naar hole 1 of hole 10 gaan, adviseert Bob Raadjes die als VvE-bestuurder belast is met de uitvoering van dit onderhoudsproject.